torsdag, april 25, 2024

Hur fungerar det?

internationalCoachning kommer ursprungligen från USA och heter då coaching. I början använde man coachning mest inom idrottsvärlden. Med tiden insåg man att coachning även fungerade ypperligt inom organisationer för att öka effektivitet och stärka målfokus. Idag har även egenföretagare, entreprenörer, företagsledare och privatpersoner insett fördelar med att anlita en coach.

Ordet coachning betyder handledning/instruktion och ordet coach betyder vagn.

Hur arbetar en coach mer konkret?

Coachen lyssnar på det du har att säga. Även sådant som inte alltid blir sagt. Vi ställer frågor som innebär ett uppvaknande hos den som blir coachad (fokusperson). Vi plockar fram de potentialer som finns hos fokuspersonen och skapar medvetenhet. Genom en coachningsprocess blir målet så mycket klarare och vägen till målet öppnar sig. Upplägget i sig brukar i det flesta fall vara att man träffas cirka 6 gånger inom en 3 månaders period.

Syftet med din coachingtid är det som styr upplägg och vad som stämmer in på just dig. Resultatet speglas av din insats. Är du villig att göra förändringar som krävs så kommer du också nå resultat. Det är jag övertygad om.

Coachen förtydligar fokuspersonens agerande och reflekterar på personens steg mot utsatta mål.