Om

Syftet med dessa webbsidor
På dessa sidor ”Gunnars Foto” samlar jag några utvalda digitalbilder. På denna sida beskriver jag dels mig själv och dels dessa sidor.

Om mig
Gunnar Bengtsson
Jag heter Gunnar Bengtsson, bor i Halmstad. Jag är ingenjör och min yrkeskarriär inleddes med 3 år i Australien. Där arbetade jag först för den svenska koncernen Ericsson, sedan med medicinsk elektronik, därefter med datorsystem för IBM. I Sverige har jag bland annat arbetat 13 år i Flygvapnet som huvudlärare och kurschef på IT-skolan i Halmstad.

1996 började jag arbeta för Landstinget Halland. Först som chef för IT-avdelningen på Länssjukhuset i Halmstad i 10 år, sedan som IT-strateg för hela landstinget i 3 år. Jag har också under 6 månader arbetat för Regionalutveckling där jag etablerade ett projektstöd, en plattform baserad på Microsoft SharePoint. Jag var sedan chef för för Kvalitet- och säkerhetsavdelningen i Landstinget Halland i 3 år.

Därefter arbetade jag med att öka projektmognaden i Region Halland, utbildade chefer i rollen som projektbeställare och utbildade projektledare, samt etablerade ett Projektkontor. Jag har bland annat utvecklat landstingets projektmodell och under 2012 förädlat den som Region Hallands projektstyrningsmodell.

Om du är intresserad finns Region Hallands projektstyrningsmodell att ladda ner som PDF eller beställa som ett häfte via dessa länkar:
Läs om Region Hallands projektstyrningsmodell
Region Hallands projektstyrningsmodell som PDF
Region Hallands projektstyrningsmodell beställa häftet

Cirka 5 år fram till november 2019 arbetade jag som Utvecklingsledare i Falkenbergs kommun och ingick i en Utvecklingsenhet, en stabsfunktion för kommunchefen och metodstöd till alla förvaltningarna i Falkenbergs kommun. Ett mycket inspirerande arbete.

Mina intressen och hobbies
En av mina viktigaste hobbies har alltid varit fotografering. Jag har plåtat många bilder från resor i Australien, Asien, norra Afrika, Portugal men dessa bilder är tyvärr analoga diabilder och jag har inte skannat dessa till digitalt format. I den analoga perioden hade jag en systemkamera Olympus OM-2. Då arbetade jag ofta i mörkrum för att framkalla film, kopiera bilder i svart-vitt och experimenterade mycket. Idag med den digitala tekniken har jag under många år använt en kompaktkamera Sony DSC W17. Numera använder jag mest systemkameran Nikon D90. En del av dessa bilder är ju publicerade på dessa sidor Gunnars Foto.

Projektens Guldgruva
En annan viktig hobby är fördjupning i projektmetodiken och jag skriver en del på min blogg Projektens Guldgruva.

Coachningens Guldgruva
Jag är diplomerad coach och jag skriver en del på min blogg Coachningens Guldgruva.

Webbpublicering
Jag hjälper en del mindre företag och föreningar med webbpublicering, exempelvis Harplinge Hembygdsförening.

Om denna webbplats
Dessa sidor är utvecklade i publiceringsverktyget WordPress, som är gratis och ”opensource”. Bakomliggande finns databasen mySQL, som också är gratis och ”opensource”. Webbplatsen består dels av webbsidor som är ganska statiska, men webbplatsen har också bloggfunktion, som jag använder för att snabbt publicera idéer, tankar och nyheter.

WordPress är ett äkta CMS (dvs ett Content Management System eller på svenska, innehållshanteringssystem) och hanterar innehållet på hemsidan helt separerat från dess design. Detta underlättar för oss som är redaktörer.

Denna webbplats följer de standarder W3C har skapat för utveckling av moderna hemsidor. Det betyder att sidans information är separerad från dess design genom att XHTML 1.0 används för att strukturera informationen, och att CSS används för att applicera designen. Informationen på webbplatsen är tillgänglig för alla, oberoende av webbläsare.

Om denna webbplats : Navigera med ditt tangentbord
I de flesta webbläsare som finns på marknaden idag finns möjlighet att navigera enbart med hjälp av tangentbordet (utan att använda sig av mus).

• ALT + pil vänster tar dig tillbaka till sidan du sist besökte
• ALT + pil höger tar dig ett steg framåt om du har backat med kommandot ovan
• ENTER väljer en länk eller skickar formulär
• TAB hoppar mellan länkar och formulärfält

Rekommenderar också att du använder funktionstangent F11 för att visa sidorna i stort fönster. Tryck F11 igen för att komma tillbaka till normal storlek.

Om du vill öppna länkar i nytt fönster, tryck Shift-tangent samtidigt som du musklickar länk.

Om bildernapencil_draw
Bilderna som visas är minskade i storlek och upplösningen är minskad. Det innebär att jag inte publicerar originalbilderna. Läs mer om Copyright