Nikon D90

Nikon D90 digital SLR

Jag har nu ett tag använt Nikon D90 och kan på det varmaste rekommendera denna kamera.
D90 kombinerar teknik från Nikons flaggskepp, de digitala SLR-kamerorna, med en mängd sofistikerade funktioner för att hjälpa dig att uppnå bättre resultat. Dess CMOS-bildsensor i DX-format med 12,3 megapixel och EXPEED bildbehandlingssystem ger fantastisk bildkvalitet för en mängd olika ISO-ljuskänsligheter. Med livevisningsläget kan du komponera och fotografera via den högupplösta LCD-monitorn på 3 tum, och ett avancerat system för motividentifiering och autofokusprestanda hjälper till att ta bilder med förbluffande noggrannhet. Filmer kan spelas in i Motion JPEG-format med den innovativa D-filmfunktionen. Kamerans stora bildsensor ger filmer en fantastisk bildkvalitet och du kan skapa dramatiska effekter genom att använda en mängd olika utbytningsbara NIKKOR-objektiv, från vidvinkel och makro till fisheye, eller genom att justera objektivbländaren och experimentera med skärpedjupet. D90 – är utformad för att stimulera din passion för fotografi.

Nikon D90 front

CMOS-bildsensor i DX-format med 12,3 megapixel och inbyggd självrengörande sensorenhet. Lågt brus mellan ISO 200 och 3200. D-filmfunktionen ger Motion JPEG-filmer med fantastisk D-SLR-bildkvalitet. Livevisning med kamerans högupplösta LCD-monitor på 3 tum och 920 000 punkter. Omfattande urval av inbyggda retuscheringsfunktioner.

Nikon D90 toppvy

Nikon Europa lanserar ännu ett steg framåt för sina D-SLR-kameror i DX-formatet och mellanklassen: D90. D90 öppnar nya dörrar för fotoentusiaster på alla nivåer som världens första D-SLR-kamera i mellanklass med filmfunktion som ger riktigt filmiska resultat, fantastisk bildkvalitet och innovativa högprestandafunktioner som har hämtats från Nikons nya generation i DX-format, flaggskeppet D300. Och med 12,3 mexapixel, den nyutvecklade CMOS-bildsensorn i DX-format och Nikons eget bildbehandlingskoncept EXPEED är D90 verkligen kvalitetsgaranterad. Avancerade funktioner som Livevisning, Motividentifiering, Active D-Lighting, Picture Control och ett ISO-känslighetsområde på 200-3200 skapar förutsättningar för kreativitet i nästan alla miljöer.

Nikon D90 – 3″ Live View LCD-monitorn

Nikon D90 har utformats med en pentaprismsökare på ögonnivå, vilket ger cirka 96 % bildtäckning. Men när det inte är praktiskt att titta genom sökaren kan du bara trycka på Nikon D90-kamerans livevisningsknapp och 3-tums LCD-monitorn med 170-graders betraktningsvinkel och cirka 920 000 punkter hjälper dig när du fotograferar i livevisningsläget med tre kontrastavkännande autofokuslägen: Ansiktsprioriterande, brett område, normalt område. Och när du inte är säker på vilka kamerainställningar som lämpliga kan du försöka med de avancerade motivtyperna, t.ex. Active D-Lighting och Picture Control för vackra och skarpa bilder varje gång.

Nikon D90 baksida

Optik: Nikon AF-S DX NIKKOR 18-105MM F/3.5-5.6G ED VR objektiv

Det nya NIKKOR-objektivet, med en brännvidd mellan 18 och 105 mm, är ett prisvärt objektiv med hög prestanda och en brännvidd motsvarande 27 till 157,5 mm i fullformat. Det är designat för Nikons D90, men passar utmärkt till alla Nikons övriga systemkameror. Nikon AF-S DX NIKKOR 18-105MM F/3.5-5.6G ED VR är användbart i en mängd olika fotograferingssituationer. Det stora zoomområdet gör det lämpligt för fotografering av byggnader och landskap, och telefotozoomen är perfekt för porträtt. Det inbyggda systemet för bildstabilisering (VR) i Nikon AF-S DX NIKKOR 18-105MM F/3.5-5.6G ED VR gör att tre steg längre slutartider än för standardobjektiv kan användas, vilket ger utomordentligt hög bildåtergivningskapacitet.

Optik: Nikon DX 18-105 mm VR objektiv – Inbyggda ultraljudsmotorn

Det högpresterande optiska systemet har ett ED-glas och ett asfäriskt linselement som är optimerade för användning med digitala systemkameror. Det gör att du kan ta högupplösta bilder med hög kontrast och minimalt med kromatisk aberration. Den kompakta inbyggda ultraljudsmotorn (SWM) ger en snabb, tyst och effektiv autofokus. Den snygga designen med läderstruktur kommer att tilltala många Nikonanvändare eftersom den matchar kamerahusen.

nikor_18-105

 Nikon 18-105mm Specifikationer

• Brännvidd 18-105 mm
• Största/minsta bländaref/3,5-5,6
• Objektivkonstruktion15 element i 11 grupper (med ett ED-glas och ett asfäriskt hybridlinselement)
• Bildvinkel 76° , 15°20’ (DX-format)
• Närgräns 0.45 m Maximal avbildningsskala 0,2x (1/5)
• Antal bländarlameller7 (rundade)
• FokuseringAutofokus med inbyggd SWM samt manuell fokusering
• Filter-/tillbehörsstorlek 67 mm
• Diameter × längd Approx. φ76-89 mm
• Vikt ca 450 g

Läs mer om Nikon D90 på Nikons hemsida

Läs mer om kameror: